Hjælp når du downloader   - printer -

 

Trænger du til lidt mere træning i de teknikker, der nævnes på denne side,  så find dem her!  

Lav skriftstørrelsen om !  Det er sommetider fornuftigt at ændre skriftstørrelsen   på det dokument du ønsker at hente hjem. Det gøres ved at vælge 'Vis'  og derefter  'Skrifttyper'.  Tjek skriftstørrelsen INDEN du printer ud.

Åbn i nyt vindue   De fleste dokumenter / opgaver er det muligt at se i nyt vindue,  altså uden de såkaldte 'frames'  (menuer) ovenover.  Et sådant 'bart'  dokument er meget lettere at gemme på harddisken eller at print ud.  Vil du gemme det, så vælg 'Filer'  og 'Gem som'.   Øverst på opgaverne kan du vælge 'Åbn i nyt vindue'.

Flyt tekst fra Internet over på et nyt tekstdokument      

  • 1. Markér den tekst du vil gemme.  Hvis du vil gemme hele teksten, så hold Ctrl nede og tryk A. 
  • 2. Tryk derefter   Ctrl C  for at lægge den markerede tekst op i  dit clipboard og gemme den der.
  • 3. Åbn dit tekstbehandlingsprogram. Sæt cursoren der hvor teksten skal begynde.  Tryk Crtl. + V og vupti:  Din tekst står på skærmen.  
  • Fordel: Herefter kan du gemme den til evnt.  senere bearbejdning og udprintning.

 

Der er flere måder at downloade på:   (Hvis dokumentet ikke er åbnet i 'nyt vindue'.) 

1. Højreklik på linket til den side du vil gemme,  altså der hvor du kommer fra.  Klik på 'Gem destination som...'  Vælg herefter hvilken mappe du vil gemme siden i. 
2. Højreklik på linket til den side du vil gemme,  altså der hvor du kommer fra.  Klik på 'Åbn i nyt vindue....'   Vælg herefter 'Filer' og 'Gem som'
3.  Vælg 'Filer'  og derefter 'Gem som'. Men du får problemer, hvis den side du vil gemme, består af flere dele, eller hvis der både er tekst og billeder på siden. 

Når du skal trykke til en klasse:  Det er ofte billigere (og lettere ?) at printe fra computeren end fra kopimaskinen!  Det gælder specielt, hvis skolen har en ordentlig laserprinter.  Spørg selv din vicer, hvor meget 'han' sparer på den måde!     Husk at tjekke skriftstørrelsen INDEN udprintning. 

Printe:  Hvis en internet-side består af flere dele  (såkaldte 'frames',  fx en menu for oven eller på venstre side).   er det en god idé INDEN du printer, at klikke på højre museknap og derefter vælg print.  ELLER gå tilbage til den side du kom fra, højreklik på linket du vil printe ud og vælge  'Udskriv destination'