Flere berømte tysklærere

 

Berømte tysklærere i dansk litteratur   IV

 

Lise Nørgaard: Kun en pige

Dr. Ingerslev er vores tysklærer, og selv om han har udpræget sans for mine udfoldelser i netop hans fag, er jeg alligevel klar over, at han er en af de lærere, der springer over, hvor gærdet er lavest. Han beskæftiger sig kun med de dygtigste børn og gider ikke spilde sin tid på elever, der har mere svært ved faget. Somme tider gider han overhovedet ikke spilde sin tid på nogen af os. Så indledes timen med, at han stormer ind i klassen og råber: 

- Abeschreiben! 

Hvorefter vi fremdrager vores kladdebøger for at gå i gang med at afskrive en eller anden tysk tekst,  hvis det er det, vi har lyst til. Nogle sidder bare og tegner, laver papirflyvere eller skriver frække sætninger til hinanden.  Det er ganske risikofrit, for oppe ved katederet er dr. Ingerslev enten stærkt koncentreret om at rette gymnasieelevernes stile eller fordybet i et eller andet værk, der ganske får ham til at glemme vores nærvær.

Når timen er forbi, bliver kladdebøgerne samlet og laget på katederet, hvorefter dr. Ingerslev -  uden så meget at kaste et blik i en af dem -  erklærer:

- Jeg stoler på jer, børn!

Det er signalet til, at de børn, der har samlet kladdebøgerne, henter dem igen og fordeler dem til de rette ejermænd.  Det var så den tysktime.