Kursus - forsiden

Kursus:  Internet i tyskundervisningen.   Arbejdsark 2

De følgende opgave-muligheder er ideelle i forbindelse med tekster og emner, man er ved at være færdig med:  Eleverne har et ordforråd inden for emnet.  Øvelserne er nemme og hurtige at lave.   Prøv selv!  

Øvelse 1:  Hvordan man let kan lave sine egne opgaver ved hjælp af tekster, man fx har fundet på nettet.  Det foregår her:  http://www.goethe.de/z/50/uebungen/deindex.htm    

Bemærk at de øvelser, du nu selv fremstiller,  er beregnet til udprintning.  De er altså IKKE interaktive,  eleverne skal IKKE lave dem på nettet.    Se eksempel på en cloze lavet på Goethe-Inst.'s side

  • Du kan let lave disse tre opgavetyper med udgangspunkt i dine egne tekster:  (Nr 1 og 3 er de nemmeste at lave)

  • 1: Lückentexte
  • 2: Überschriften oder Abschnitte zuordnen
  • 3: Abschnitte in die richtige Reihenfolge bringen

Brug fx teksten 'Die kleine Else',  som du måske allerede har brugt.  

Følg anvisningen på Goethe-instituttets side.    

Når din opgave er blevet lavet,  kan du gemme den på din harddisk, overføre den til Word (hvis den skal ændres),  eller du kan nøjes med at printe den ud.   

NB:  Når du har produceret fx en clozetekst,  vil du bemærke,  at linierne står meget tæt, så elevernes 'skønskrift'  måske ikke kan få plads.   Men nu skulle det jo ikke være noget problem for dig at overføre opgaven til Word og fx derefter lave dobbelt linieafstand!  

 

Øvelse 2:  Her: http://puzzlemaker.school.discovery.com/   kan du hurtigt lave fx dine egne kryds-ord.   Vælg Criss-cross puzzle og følg anvisningen step by step.  Det er meget nemt.  Også denne opgave skal printes ud.  Du kan også kopiere den og gemme den på din harddisk.   Den er altså IKKE interaktiv. Her kan du se et eksempel.  Det har taget ganske kort tid at lave den.  

Prøv fx med emnet 'Im Klassenzimmer'     Skriv fx bord Tisch    osv (Der skal være et enkelt mellemrum mellem ordene,  og tryk 'return'  efter hvert ordpar for at komme ned på ny linie)      Eller emnet:  Kleider,  hvor du skriver fx skjorte Hose    Bemærk at det er SIDSTE ord, der kommer til at stå som hjælpeord,  altså i disse eksempler de TYSKE benævnelser.   Man kan selvfølgelig også bruge synonymer,  men det er lidt sværere for vores elever.  

Du er velkommen til at printe dine hjemmelavede opgaver ud