Quiz-tips til læreren 

Lav jeres egne interaktive quizzer.  

Her er den opskrift,  jeg har brugt på nogle lærer-kurser.  

  • Gå ind på   http://www.quia.com/tutoract.html , 
  • Vælg brugernavn og password  (skriv det op, så kan du fortsætte derhjemme eller på skolen).   
  • Vælg 'Create a new flashcard' osv.   Her kan du vælge at lave fx et galgespil, også kaldet en hangman.  Følg anvisningerne. Det er meget nemt. Du kan hele tiden få lov at se hvordan din opgave bliver og gå tilbage og redigere i den.  Når den er ok, skal  den gemmes og din nye opgave tildeles sin egen internet-adresse, som du skal notere. 
  • Prøv at lave en lille quiz. .  Vælg: 'Create a new quiz'   Nu kan du vælge mellem at lave fabrikere 6 forskellige quiztyper.  Prøv en lille hurtig en:  'Pop-up'.   Du kan se et eksempel hvis du klikker på 'help'  inde i det blå felt.  
  • Opret en 'class page'.   Se eksempel her;  http://www.quia.com/pages/8btysk.html  

 

Mit brugernavn på www.quia.com er:    _________________________

Mit password er:    ______________________

Mine quizzer har denne adresse:

www.quia.com ______________________________________________

www.quia.com _______________________________________________

www.quia.com ______________________________________________

Mulighederne med disse quizzer er mange.   

1. Lav dem til de emner og tekster, I er i gang med.  En hangman træner gloser,  en pop-up quiz er god til grammatiske øvelser måske med udgangspunkt i en aktuel tekst,  en true-false quiz er god til tekster  osv osv

2. Hvis du opretter en class-page,  kan du instruere eleverne PÅ nettet og gå ustresset rundt i EDB-lokalet og hjælpe eleverne.  Ingen behøver at spørge:  Hvad skal jeg nu...   Class-pagen kan eleverne også arbejde udfra derhjemme!  

3. Eleverne synes det er skægt SELV at lave quizzer på http://www.quia.com/tutoract.html ,    De kan bruge et fælles brugernavn og password,  eller -  hvis I bruger det ind imellem -  oprette deres eget.

Har du eller dine elever produceret tyskquizzer, som nok kunne fortjene et større publikum,  så mail adressen og beskrivelsen til undertegnede, så jeg kan få dem med i quiz-samlingen på www.tyskopgaver.dk