Oversigt over emner

Tip ved download!  Når du  fra denne side er kommet til et af dokumenterne, har du mulighed for at se det i et nyt vindue.  Gør det, hvis du vil gemme eller printe  ud!   ny2000.gif (155 bytes)

 

Emnet: Sport

Sport generelt:

30 quizzer med emnet. Sport De er interaktive og løses direkte på nettet

Kleine Video-Spiele. Ideer til små spil udfra emnet sport

Spørgeskema om elevernes idrætsvaner.   

Linkhttp://www.sport-komplett.de/    Klik dig problemløst frem til alle informationer om tysk sport.  ny2000.gif (155 bytes)

Sport-Links.      Medier i Tyskland

Infoguides sportslinks:  http://www.infoguide.dk/fagene/oversigt/subject010240040030.html        

Fussball:

Tekst med opgaver:   Die Teddybärensammlung.   Lille historie om pigefodbold.  Fin til 8 - 9 klasse,  Med spørgsmål og gloseopgave,  ny2000.gif (155 bytes)

Ein Tag hat 24 Stunden    En meget let tekst om Sabines dag og hvad man gør, når der ikke tilbydes pigefodbold der hvor man bor,  Der er spørgsmål og fotos til teksten.  ny2000.gif (155 bytes)

16 quizzer med emnet. Sport.  De er interaktive og løses direkte på nettet:

Ideer:  På tysk.   Hvordan jeg arbejdede med emnet Fodbold i 9. klasse.  Arbeit mit dem Thema Fussball ny2000.gif (155 bytes)

Ideer:  Ideer til læreren i forbindelse med emnet:  Fussball     Beskriver en mulig metodik i forbindelse med arbejde med fodbold på Internet.

Ideer:  Læs om at arbejde på nettet   

Internetopgave    Opgaver om Bayern München. Velegnet til elever, der endnu ikke er så fortrolige med Internet. Alle svar findes på Bayern Münchens officielle hjemmeside. Eleverne arbejder på Nettet med deres opgaveark. Til opgaven er knyttet et lærerark med nærmere instruktion og desuden en masse ideer til arbejde med emnet Fussball. ny2000.gif (155 bytes)  Bemærk: Opgaven er fra efteråret 2000,  så linkene skulle være i orden.

Internetopgave fra Goethe - Institut Helsinki.  Om Bundesligaen, klubberne, stadion  Fussball-Goethe-Institut Helsinki

Die toten Hosen har på deres CD: Unsterblich  en smædesang om Bayern München. Her er teksten     ny2000.gif (155 bytes) Artikel fra Popcorn , januar 2000 om baggrunden for sangen   ny2000.gif (155 bytes)  Her er videoen med sangen!  

Bundesliga-fodbold kan optages fra SAT 1  lørdag kl. 18.30  - 20.  Ca 10 min uddrag af alle kampe, og de er vældig godt klippet sammen.   Jeg har skitseret en metodik   og vedlagt et eksempel på et ark med gloser, udtryk og stikord der bruges i forbindelse med arbejdet med en bundesliga-kamp. 

Liste over fodboldudtryk. Kan bruges i forbindelse med at se Bundesliga fodbold, læsning af sportstekster osv

Ideer:  Übersicht mit Links an alle Bundesligavereine:

Opgave til tekst i Fokus 3. Teksten handler om fodboldtalenterne i Byern München. Ein Leben für Fussball und Schule

 En gammel sag, som mange sikkert har liggende endnu: Lydbånd med Ein Fussballspieler wird entdeckt:    Ein Fussballspieler 1    Ein Fussballspieler 2,       Ein Fussballspieler 3       Eleverne synes faktisk, det er en rigtig god historie der fortælles. 

Kicker Magazin  - Spiele, Tore, Tabellen, Statistik, Informationen und aktuelle Nachrichten rund um den nationalen und internationalen Fussball.

Schicken Sie Ihren Freunden´eine Fussball-Fun-Karte mit Gelächter:   http://fussball-welt.com/fussball-magazin/club/fun_center/index.htm

Ideer http://www.yahoo.de/Sport_und_Freizeit/Sport/Fussball/ He

r har du en række fodbold-adresser:

Andere Sportarten

Tennis: 

Badminton: 

Pferdesport

Basketball:

Motorsport:

Handball:

Golf:

Wintersport 

Ideer:  http://dsf.de/kolumne/boris/index.html

Ideer:  PS - Praktisk Sprog, martsnummeret 1999 har en netopgave:   Sportlerin / Sportler des Jahres.   Her er de to links der benyttes i opgaven:       http://www.sport.de/wissen/spodeja/welcome.html